tirsdag 18. februar 2014

EI LITA FLETTELUE / I HEART CABLES HAT

I haust strikka eg denne lua til Iben, etter denne oppskrifta frå Ravelry. 

Eg er ikkje kjempekomfortabel med å strikke etter engelske strikkemønster (bruker mykje tid på å slå opp i ordbok og google for å finne ut av alle dei engelske faguttrykka), men denne var enkel og grei å følge. Og dessutan gratis!

Garnet er Merino Extra Fine frå Drops.
Og fargen er «lys grå», som eg tidligare har brukt i fleire andre strikkeprosjekt, f.eks. det ribbestrikka barnehagesettet.

Eg lagde også ein fin, stor dusk til lua.
Men første dagen Iben hadde lua på seg i barnehagen, kom dusken heim i ein pose, heilt sundplukka av ivrige små barnehender, som tydelegvis syntes at dusk var veldig kjekt. Så deretter har lua klart seg utan dusk-pynt.

Finally an English knitting pattern on the blog! This hat I knitted for Iben in the autumn, using the «I heart cables»-pattern on Ravelry. 

I also made a nice pom pom for the hat, but the first day Iben wore the hat in kindergarten, the pom pom came home separately in a bag, totally picked apart by little, eager hands. 

The yarn is Merino Extra Fine from Drops. 

14 kommentarer:

 1. Denne var utruleg fin! Takk for tips :)

  SvarSlett
 2. Nydelig liten luen :) Takk for inspirasjon

  SvarSlett
 3. Denne var kjempefin;) Er enig i at engelske oppskrifter kan virke litt vanskelig til å begynne med, men når du har strikket noen prosjekter tenker du ikke over det lenger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lene! Ja, ein lærer jo medan ein strikker, så nokre av faguttrykka sit alt fast. Men andre... må slås opp :)

   Slett
 4. Luen er kjempefin! Engelske mønster er mest skummel i starten, du kommer helt sikkert til å få dreisen på det etterhvert :-) Veldig fine bilder!

  SvarSlett
 5. Kjempefin! Jeg strikka også en slik (uten øreklaffer) i høst til yngstegutten min, i akkurat samme garn og farge;-) Det er yndlingslua hans:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan godt hende det blir strikka ei til utan øreklaffar i ein litt større størrelse når Iben har forstått at hua bør vere på hodet, og ikkje i handa.

   Slett
 6. Nydelig lue og vakre bilder:)

  SvarSlett
 7. Fin lue! Kjenner til dusk-problematikken. Lillepia mi hadde fått ei lue med rosa dusk. Hun hadde den på, og vi kjørte bil en stund. Plutselig kom det en liten hånd frem full av små rosa tråder: "Værsågod mamma!" Da hadde hun altså plukket ut en og en tråd av dusken, og igjen var den en mildt sagt slunken dusk Ü

  SvarSlett

Skriv ein kommentar her / Write your comment