søndag 28. september 2014

SIMPELTHEN BUKSE / SKINNY PANTS IN WOOL

Då eg såg bilder av desse fine buksene for første gong, visste eg straks at eg måtte strikke dei. Nokre strikkeplagg har den typen tiltrekningskraft på meg. 

Mønsteret heiter «simpelthen bukse», og er mitt første møte med strikkemønstra frå Paelas (men neppe mitt siste).  Oppskrifta var godt forklart, og enkel å følge med på, og buksa var faktisk realtivt kjapt strikka, sidan ein bruker pinne nr 3,5.

Garnet er herlig mjukt, og buksa kan godt brukast rett mot huda.
Buksa er nemleg strikka med Babysilk frå Du store alpakka, og eg gjekk for ein rosa variant, sidan eg hadde litt garn liggande etter å ha strikka denne lua i vår.

Eg gjekk for størrelse 3 år, for at toåringen skal ha litt å vokse i,
og for at den ikkje skulle vere altfor tettsittande. Riktignok liker eg denne buksa nettopp fordi den ikkje er så baggy som mange andre ullbukser, men eg tenkte det kunne vere greit å sikre seg at det er plass til ei tjukk strømpebukse under på kalde vinterdagar. Og størrelsen er passer kjempefint. Buksa har vokseplass, samtidig som den tettsittande modellen og ribbestrikken rundt beina, gjer at det ikkje er noko problem å få plass til buksebeina nedi støvlar og støvlettar.

At det er lommer i buksa, gjorde den litt meir interessant for Iben.
Ho har kosa seg med å samle kongler i skogen og tråsneller frå mors sybord i dag, og kjem stadig for å vise kva ho har i lommene sine.


The first time I saw a picture of these pants I knew I had to knit them. The pattern is from Paelas, and it is the first time I have tried knitting something of theirs. It will not be the last time I knit a Paelas-pattern: The pattern was very easily knitted and well explained, the pants turned out really well, and last but not least - the Paelas girls have plenty of other well looking patterns to choose from. The yarn is Babysilk from Du store alpakka, a yarn made from alpaca and silk, which means that it is very soft - and can be worn close to the skin. Iben immediately liked her new pants, especially because they have pockets. She has been in the woods collecting cones in her pockets all day. 

18 kommentarer:

 1. Nydelig fin var den :) Enig med at de som er litt mer passform passer bedre under dresser og uteklær, takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, smalare buksebein er iallefall enklare å få plass til inni sko og kjeledressar. Og det skader ikkje at den er strikka i silkeull, heller :)

   Slett
 2. Så nydelig bukse og herlig modell! Den så veldig god ut i passformen. Helt enig i at Paelas har flere oppskrifter som er verdt å ta en titt på :-)

  SvarSlett
 3. Paelas-damene er SÅ flinke! Enda en genistrek fra dem; -buksa er kjempefin :-)

  SvarSlett
 4. Sukk, enda en ting på lista over plagg som "må" strikkes. Herlig bukse - og herlig posering fra toåringen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, den var definitivt på mi MÅ-liste. Toåringen poserte forøvrig heilt frivillig i form av ein liten dans ;)

   Slett
 5. Den ble veldig fin! Jeg ser mye fine paelas-mønstre for tiden, de har visst utrolig fine ting. Skjønner godt at det er stas med lommer, jeg er veldig glad i lommer selv :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er eg også! Favoritt-strikkegenseren har to lommer framme, og eg går med hendene i lommene heile tida når eg bruker den.

   Slett
 6. Så fin den var! Venter på garn til denne buksa. Og no gleder eg meg enda meir til å begynne på den!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin tilbakemelding! Gled deg til garnet - det er herlig å strikke med!

   Slett
 7. Så fin bukse! Jeg har faktisk ikke lagt merke til denne oppskriften når jeg har vært inne på nettsiden deres, men nå fikk jeg lyst til å strikke den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg oppdaga den før sjølve oppskrifta kom, på Instagram, trur eg - og gledde meg til oppskrifta blei publisert. Nokre få oppskrifter har eg det slik med, men det er heldigvis ikkje så veldig ofte... Ellers hadde det gått mykje tid med til strikking!

   Slett
 8. Den strikkar eg no:) Di var kjempefin!

  SvarSlett
 9. Så fin, deilig rosa og så herlige bilder, fulle av sol og livsglede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggeleg tilbakemelding! Tusen takk!

   Slett

Skriv ein kommentar her / Write your comment