fredag 10. januar 2014

FAVORITTJAKKER / FAVOURITE BABY CARDIGANS

Noko av det eg liker aller best å strikke, er små, fine barnejakker. Og det har blitt ein del jakkeprosjekt på strikkepinnane sidan det kom barn i huset.

Desse tre jakkene er kanskje nokre av dei eg er mest nøgd med. Den kvite er strikka etter mønster frå Myk start av May B. Langhelle. Den grå er Bellajakka frå Babystrik på pinde 3 av Lene Holm Samsøe. Frå det heftet har eg også henta mønsteret til den rosa jakka, som er strikka etter rilletrøje-mønsteret.
Den grå Bellajakka strikka eg i sommar. Eg strikka den i størrelse 18-24 mnd, men jakka er fortsatt altfor stor til Iben, så den blir nok liggande i skuffa ei stund til før ho begynner å bruke den. Garnet er Fin i fargen lys grå frå Du store alpakka, som er eit garn i silke og alpakka-blanding. Og eg kan love deg at det er mjukt og herlig! Men min erfaring med silkegarn, er at det i tillegg til å vere mjukt, også er ganske tungt samanlikna med f.eks. rein alpakka. Så jakka er faktisk litt tung, trass i at er tynn. Muligens egnar silkeull seg betre til litt mindre prosjekt enn denne jakka. 

Medan den grå jakka fortsatt er ubrukt, er dei kvite og rosa jakkene veldig godt brukt. Den rosa rillejakka er strikka i Mini alpakka frå Sandnes garn i fargen Støva korall, og jakka var kjekk og kjapp å strikke. Rillestrikk har jo sine klare fordelar når det kjem til produksjonstempo. Også den blei strikka i sommar, og i løpet av hausten er det ikkje mange dager der denne jakka ikkje har vore på under utedressane. Men det som er herleg med ullstrikk, spesielt i alpakka, er at plagga knapt treng å vaskast. Eg tipper jakka har vore i vaskemaskina ein eller to gongar sidan i sommar, trass i at den er nesten dagleg i bruk av ein ettåring som ikkje akkurat behandler kleda sine varsomt.
Den kvite jakka kallast Mykeste myke jakke i boka, og blei til allereie hausten 2012, som finjakke utanpå kjolen då Iben hadde namnefest. Eg triksa litt med pinnar og størrelsar då eg strikka den. I utgangspunktet er mønsteret til kasjmir-garn, men eg har brukt to trådar alpakka istaden, og bytta ut anbefalt pinne nr 3 med pinne nr 2,5. Slik fekk eg tjukkare flettemønster, og ei litt kraftigare jakke. For at jakka ikkje skulle bli altfor stor, er den strikka etter mønster for størrelse 4-8 mnd, men eg har justert lengda på rygg/forstykker og armar slik at dei blir lengre. Og jakka berre varer og varer, og er framleis i bruk eitt år etterpå. Truleg kan den også brukast utover våren. Vel verdt strikketida, med andre ord.

One of my favourite things to knit is baby cardigans. And I have knitted quite a few since our daughter arrived. These three jackets are some of those that I am most pleased with. The grey one (pattern by Lene Holme Samsøe) is still too big, and will be laying in the closet for some time still. But the pink and white jackets have been used frequently, and is still suprisingly good looking. I am especially impressed by the lasting quality of the pink alpacca yarn jacket (also a pattern by Holme Samsøe). It has been used in kindergarten almost every single day this fall, but looks almost as if it is brand new. And it has hardly ever been washed. That is alpacca wool for you!

4 kommentarer:

 1. Så nydelige jakker! Heldig lita (g)ulljente du har:-) Syns også silke og alpakka sammen blir ganske tungt, men veldig mykt da.

  Og forresten, bildene dine er utrolig flotte og stemningsfulle! Jeg blir så inspirert:-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mjukt blir det verkeleg. Så får det berre vere litt tungt :)

   Slett
 2. Så kjekt å finne bloggen din med gode bilder og fin tekst! hurra!

  SvarSlett

Skriv ein kommentar her / Write your comment