onsdag 29. juli 2015

HEIMELAGA MED LANG LEVETID / ALL DRESSED IN HAND MADE

Eg synst det er veldig fint med barneplagg som kan brukast over fleire sesongar, og til og med over fleire år. Og ekstra kjekt er det når plagga er handlaga og personlege.

På bildet er Iben sommarkledd i heimesydd kjole og heimestrikka cardigan, og ingen av dei er nye av året.

Kjolen sydde eg faktisk før ho var født, med planar om at den skulle gis vekk. 
Det skjedde aldri, noko eg er glad for no. For kjolen har vore i bruk både i fjor sommar og i år. Stoffet er eit gammalt sengetøy kjøpt på Fretex eller loppis.

Cardiganen har eg blogga om før (klikk her, om du vil lese).
Den blei faktisk strikka allereie sommaren for to år sidan, då Iben berre var eitt år, og har blitt brukt kvar sommar sidan. Mønsteret er den rillestrikka jakka frå heftet Babystrik på pinde 3 av Lene Holme Samsøe. Riktignok har armane krabba litt oppover sidan den gong, og rygglengda er litt kort, men for jentebruk, kombinert med kjole, er den framleis kjempefin. Eg synst faktisk at jakker og cardiganer som skal kombinerast med kjole er ekstra fine om dei har trekvartlange armar, så då er det ingen grunn til å kassere eit plagg etter første sommaren.

I love it when hand made children's garments can be used for several seasons, or even for years. This photo shows Iben dressed in a cardigan I knitted for her two years ago (you can read more here, if you like) and a dress I sewed for before she was even born. The plan was to give the dress to someone else, but now I am glad that never happend. 

5 kommentarer:

 1. Du lager så mye fint. Blir nesten litt misunnelig siden jeg ikke har noen små å strikke til selv. Takk for inspirasjon og ideer, håper å kunne omsette noe til plagg etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så fin kommentar, Hanna. Inspirasjonssamling er fint, og kjem gjerne godt med til seinare bruk :)

   Slett
  2. Av og til er strikkelykken nærmere enn man tror.. Kusiner er gode å ha :)

   Slett

Skriv ein kommentar her / Write your comment